Beveiligingspagina

Press image

Wat doet C-Date actief voor jouw veiligheid?

1. AI-analyse

We gebruiken al vanaf het registratieproces kunstmatige intelligentie om frauduleuze leden op te sporen. Deze AI is een algoritme dat gebruikmaakt van machine learning om verdachte activiteiten te vinden en te rapporteren (zoals phishing*, seksuele marteling, oplichting, enz.).

2. E-mailbeveiliging

Alle leden moeten hun e-mailadres verifiëren om ons datingplatform te gebruiken. Als dit niet gebeurt, wordt er geen verbinding bevestigd en worden ze niet weergegeven in de lijsten met overeenkomsten tussen de leden.

3. Handmatig testen en verifiëren

We hechten groot belang aan de handmatige verificatie van profielen en foto's door onze goed opgeleide medewerkers. Dit gebeurt met willekeurige verificatiesteekproeven en aangemelde profielen. Als deze profielen achterdochtig worden bevonden, worden ze geblokkeerd en verder onderzocht of verwijderd.

4. SSL-encryptie

Onze servers zijn SSL-versleuteld voor jouw veiligheid. Zoek altijd naar het SSL-certificaat in de adresbalk van de browser linksboven.

5. Actieve deelname van het lid

Heb je iets opgemerkt? Er is iets niet juist? Is er een profiel met anomalieën die onze AI en de handmatige controle niet hebben gedetecteerd? Rapporteer dit profiel dan zo snel mogelijk!

Als lid heb je de mogelijkheid om andere leden te rapporteren als er wordt vermoed dat er sprake is van frauduleuze activiteiten, zoals phishing*, oplichting of seksuele marteling. Activiteiten die niet voldoen aan onze algemene voorwaarden, die door elk lid moeten worden gelezen en erkend, kunnen en moeten worden gerapporteerd.

Een lid rapporteren is heel simpel. Klik op 'Lid rapporteren', juist onder hun profielfoto, om het rapporteringsproces te starten. De rapporten worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. Het gerapporteerde lid zal nooit weten dat jij hun hebt gerapporteerd.

Als je toch een zaak aan de politie moet melden, zullen wij jou en de politieonderzoeken zo goed mogelijk ondersteunen.


Wat je actief kan doen om je veiligheid op C-Date te garanderen

1. Wissel niet van platform

Blijf op C-Date om veilig te communiceren met je overeenkomsten en partnersuggesties. Schakel niet over van C-Date naar andere websites of chat-apps zoals je privé-e-mail, Skype, WhatsApp enz.
Gebruik deze platforms alleen als je de andere persoon absoluut vertrouwt. Beter nog, blijf op C-Date, zodat alle communicatie traceerbaar kan blijven en het risico van fraude, oplichting, seksuele marteling of phishing* kan verminderen.

2. Geef geen persoonsgegevens door

Jouw gegevens zijn veilig bij ons. Of het nu je bijnaam, je telefoonnummer of je e-mailadres is - al deze gegevens zijn waardevol en je moet ze met de grootste zorg behandelen. Geef deze informatie nooit door aan vreemden of aan nieuwe kennissen.
Als je, ondanks onze waarschuwing, toch besluit om je persoonsgegevens door te geven, dan is dat op eigen risico. C-Date is niet verantwoordelijk als jij je persoonsgegevens openbaar maakt.

3. Controleer regelmatig of je de juiste website van C-Date gebruikt

Zorg er altijd voor dat de juiste URL van C-Date met SSL-certificaat zichtbaar is in de adresbalk van de browser linksboven. Klik nooit op links die naar jou in chats worden gestuurd. Als een lid je persoonsgegevens wil hebben of wil dat je buiten ons platform gaat, beschouw dit dan als een rode vlag en wees extra voorzichtig. We kunnen niet controleren wat er buiten ons platform gebeurt.

4. Hoe je scammers, sextortie en phishing direct kan opmerken

Jezelf tegen al deze technieken verdedigen is niet simpel, maar er zijn een paar rode vlaggen die je kan opmerken.

Phishing*

Phishing van adressen is de eerste stap. Dit gebeurt meestal met links die niet vooraf kunnen worden gedecodeerd en die zijn ingekort door diensten die links verkorten. In zo'n geval controleer je altijd de hele URL. Klik niet op onbekende links.

Oplichting*

Oplichting, d.w.z. fraude, is er normaalgesproken op gericht om je geld te krijgen. Dit kan verschillende vormen aannemen. Oplichters doen meestal alsof ze de charmante prins of schattige prinses zijn om hun doelwit verliefd op ze te maken. De eerste fase is overmatige romantiek. Meestal duurt dit een paar weken. Ze proberen je persoonsgegevens zoals telefoonnummers en dergelijke te krijgen. Deze fase wordt meestal gevolgd door een eerste vraag voor geld, meestal een klein bedrag, als gevolg van een ongeluk, portemonnee verloren of een noodsituatie. Als aan de eerste geldvraag wordt voldaan, worden er plotseling steeds grotere bedragen van het doelwit geëist. Altijd met de belofte dat ze het geld teruggeven. Jammer genoeg is dat niet het geval en de oplichter verdwijnt gewoon met het geld van zijn doelwit.

Sextortie*: extortie met foto's en video's

Met sextortie wordt het doelwit gechanteerd. In de eerste fase wordt vertrouwen opgebouwd. Dit vertrouwen kan worden gebruikt om naaktfoto's, naakte masturbatiefoto's, naakte seksfoto's, naakte video's of zelfs seksvideo's met het doelwit te maken. Deze materialen worden later als chantagemiddel gebruikt om geld van het doelwit af te persen. Stuur nooit zo'n bestanden naar onbekenden. Wees altijd voorzichtig.


Onlineveiligheid met C-Date

We doen er steeds alles aan om te vermijden dat oplichters zich op C-Date kunnen registreren. Omdat de cybercriminelen onbeperkte IP's (inlogadressen) en e-mailadressen hebben, kan zelfs een beveiligde portaal als C-Date niet elke login voorkomen. Jammer genoeg staan we hier niet alleen in, omdat er oplichtpraktijken op alle datingplatformen, andere datingsites en onlinediensten bestaan.

Veiligheid heeft altijd onze hoogste prioriteit. We staan altijd op de voorhoede op technologisch gebied terwijl de onlinewereld elke dag met nieuwe uitdagingen wordt geconfronteerd. We zijn betrokken bij het bestrijden van online-oplichtingen op onze datingsite en we doen dat samen met onze leden.Ons verzoek aan jou: wees voorzichtig, geef geen persoonsgegevens door. Voer je chats en gesprekken alleen op ons platform.

Bedankt.

Jouw C-Date-beveiligingsteam.

Note: we do not provide our service to customers with Luxembourg residence. If you are a Luxembourg resident you're not allowed to register for the service.